phone Meer informatie? 0033 9 86 17 54 70 (Nederlands gesproken)
Zoek Vakantiehuizen

Informatie Provence en Côte d'Azur


De Provence-Alpes-Côte d'Azur is een van de bekendste regio's van Frankrijk, en wordt gevormd door 6 departementen: Bouches du Rhône, Vaucluse, Alpes de Haute Provence, Hautes Alpes, Var en Alpes Maritimes. De regio ligt in het zuidoosten van Frankrijk en grenst aan Italië en de Middellandse zee. Het landschap is divers, in het noorden en oosten bergachtig en in het zuiden en westen vlakker met rivieren, canyons en een 600 km lange kustlijn met uitgestrekte witte stranden.

De kleurige aanblik van de vele lavendel- en zonnebloemvelden en de karakteristieke dorpjes vormden een inspiratiebron voor vele beroemde kunstenaars. Ook buiten het hoogseizoen is de regio, dankzij haar milde klimaat, een heerlijke vakantiestreek.

De Var

Door haar mediterrane klimaat en groot aantal zonuren is de Var een van de populairste departementen.

De Var wordt wel een van de groenste departementen van de Provence genoemd. De naam Var is haven ontleend aan de gelijknamige rivier, die aan de oostkant van de departementen Var en Alpes-Maritimes stroomt. De Var kent een mooi en gevarieerd landschap. Het achterland is rijk aan wijngaarden, olijfboomgaarden, oneindige lavendelvelden, goudgele zonnebloemen en heerlijk ruikende cypressen. Hier vindt u pittoreske plaatsen als Flayosc, Lorgues, Cotignac, Tourtour of Aups. De Gorges du Verdon (de Grand Canyon van Europa) is in het achterland een van de belangrijkste bezienswaardigheden. Grillige rotspartijen, waar tussendoor zich in de diepte de rivier slingert.

In het zuiden van de Var, aan de Middellandse zee, liggen bekende badplaatsen als Saint Tropez, Sainte Maxime, Fréjus, Saint Raphael, Grimaud en Cannes. Prachtige plaatsen met mooie zandstranden, ruige inhammen en veel watersportmogelijkheden.

De Haut Var kenmerkt zich door eeuwenoude dorpjes met veel historie, fraaie architectuur, smalle straatjes, oude kerkjes en schilderachtige pleintjes met platanen.

Golfliefhebbers kunnen in de Var hun hart ophalen. U vindt er meerdere golfbanen.

De Côte d'Azur

De Côte d’Azur is gelegen in de departementen Var en Alpes Maritimes en omvat het kustgebied en het achterland tussen Bandol en Menton aan de Italiaanse grens. De streek staat bekend als een van de duurste en meest luxueuze plaatsen ter wereld, en vele beroemdheden hebben er dan ook een huis.

Lavendelvelden in de Provence

Om de fraaie lavendelvelden in bloei te zien staan moet u in de periode half juni tot eind augustus naar de Provence afreizen. Lavendel staat vooral bekend om de lekkere geur in bijvoorbeeld parfum en zeep, maar in de Provence wordt lavendel ook bebruikt als een geneeskrachtig kruid.

Rosé wijnen uit de Provence

Bij wijnliefhebbers is de Provence ook bekend om zijn wijnen, en speciaal de rosé. In de omgeving van de door InterProvence verhuurde vakantiehuizen bevinden zich diverse wijnchâteau's en domaines. Enkele voorbeelden zijn Château Sainte Rosaline in Les Arcs sur Argens en Château La Martinette in Lorgues. Een uitgebreid overzicht vindt u op onze overzichtspagina met wijnchâteau's en domaines.

Culinair genieten

Op Provençaalse markten vindt u een grote verscheidenheid aan verse regionale producten. Ook in de vele restaurants die de Provence rijk is kunt u tegen een acceptabele prijs genieten van dagmenu's (plats du jour) en streekgerechten met een hoog culinair niveau. Bekende voorbeelden zijn de bouillabaisse (een vissoep uit Marseille), de salade niçoise of een soupe au pistou.

© 2007 - 2018 InterProvence Vakantiehuizen | Algemene voorwaarden | Privacy | Disclaimer | Veelgestelde vragen | Partners | Contact |