phone Meer informatie? 0033 9 86 17 54 70 (Nederlands gesproken)
Zoek Vakantiehuizen

Veelgestelde vragen


Algemeen


Boeking


Betaling


Op vakantie


Accommodatie


Wijzigingen en annuleren


Verzekeringen


Is de eindschoonmaak inclusief in de huursom?

Dit is afhankelijk van de gehuurde accommodatie. Over het algemeen wordt de eindschoonmaak door de eigenaren verplicht gesteld, en dient u deze aan InterProvence (bij de restantbetaling) of ter plaatse contant aan de contactpersoon te voldoen. De exacte wijze staat altijd op onze website en uw boekingsbevestiging vermeld.

Naar boven

Zijn er in de accommodatie dekens en kussens aanwezig?

Er zijn in de accommodatie altijd dekbedden en kussens aanwezig voor alle bedden (met uitzondering van kinderbedden). Bedlinnen kunt u eventueel zelf meebrengen of huren, bij sommige accommodaties zit dit al inbegrepen in de huursom.

Naar boven

Wat dien ik zelf schoon te maken als ik de accommodatie verlaat?

Ook als er na uw vertrek een (verplichte) eindschoonmaak zal worden uitgevoerd dient u zelf uw accommodatie "bezemschoon" achter te laten. Op die manier kan de accommodatie direct na uw vertrek door ons schoonmaakteam worden schoongemaakt en klaar worden gemaakt voor de volgende gasten. Onder bezemschoon wordt verstaan:

• De afwasmachine dient leeggehaald te zijn.
• De oven en de magnetron dienen schoon te worden achtergelaten.
• Er mogen geen etensresten, flessen en blikjes worden achtergelaten.
• Afval dient door u zelf in de daarvoor bestemde publieke afvalcontainers te worden gedeponeerd.
• Het bedlinnen dient van de bedden te zijn gehaald en (samen met eventueel gehuurde handdoeken) in de hal te worden gelegd.
• Door u verplaatst meubilair in de accommodatie en tuinmeubilair dient u terug te plaatsen op de plaats waar u het bij aankomst aantrof.
• De barbecue dient schoon (en indien van toepassing as vrij) te worden achtergelaten.

Na uw vertrek wordt de accommodatie door de eigenaar of de contactpersoon te plaatse gecontroleerd. Indien de accommodatie niet in bezemschone staat wordt achtergelaten, is de eigenaar of InterProvence gerechtigd extra kosten in rekening te brengen. Overigens wordt de accommodatie pas na uw vertrek gecontroleerd. Het is voor ons niet mogelijk om op wisseldagen tijdens de standaard vertrektijden gelijktijdig bij al onze accommodaties een contactpersoon ter plaatse te hebben om de accommodatie samen met u te controleren.

Naar boven

Wat is de betekenis van de huisjes bij de waardering van de accommodaties?

Alle vakantiehuizen, villa's en appartementen zijn op basis van onze eigen (jaarlijkse) inspectie ingedeeld in 6 categorieën. Door gebruik te maken van deze categorieën wordt het voor u eenvoudiger meerdere accommodaties met elkaar te vergelijken.

Naar boven

Wat is het verschil tussen de accommodatienaam en de huiscode?

Accommodaties in ons aanbod krijgen een accommodatienaam (bijvoorbeeld Flayosc 100) toegewezen. Dit is een samenvoeging van de plaats waarin de accommodatie zich bevindt (in dit voorbeeld Flayosc) en de huiscode (in dit voorbeeld 100). Op uw boekingsbevestiging staat uitsluitend de huiscode vermeld.

Naar boven

Vanaf hoe laat is mijn accommodatie beschikbaar?

Bij aankomst is de sleuteloverdracht of ontvangst door de contactpersoon op ons servicekantoor of ter plaatse tussen 16 en 19 uur mogelijk. De exacte tijden voor uw accommodatie vindt u in de reisbescheiden.

Houdt u er rekening mee dat aankomst voor 16 uur doorgaans niet mogelijk is in verband met de tijd die er nodig is voor de controle en eindschoonmaak van uw accommodatie.

Naar boven

Hoe laat moet ik mijn accommodatie verlaten?

De meeste accommodaties dient u, met het oog op de controle en de eindschoonmaak voor de aankomst van de nieuwe gasten, om uiterlijk 10.00 uur te verlaten. De exacte tijden voor uw accommodatie vindt u in de reisbescheiden.

Naar boven

Wat moet ik doen als ik te laat/later zal arriveren bij de accommodatie?

Wij adviseren u zo spoedig mogelijk contact op te nemen met de contactpersoon ter plaatse wanneer u op de aankomstdag (bijvoorbeeld door files) later dan de uiterlijke aankomsttijden verwacht te zullen aankomen. U kunt dan met de contactpersoon te plaatse de mogelijkheden van een latere aankomst bespreken. Houdt u rekening met een eventuele toeslag. De contactgegevens vindt u in de reisbescheiden.

Wanneer u bij boeking reeds weet dat u vroeger of later dan de standaard wisseldagen/aankomsttijden wenst aan te komen verzoeken wij u dit in de boeking te vermelden, zodat wij dit direct aan de eigenaar en contactpersoon ter plaatse kunnen doorgeven. Dit is altijd op aanvraag, eventueel met toeslag en pas akkoord als de eigenaar of de contactpersoon ter plaatse dit bevestigt.

Naar boven

Zijn huisdieren toegestaan in de accommodatie?

Bij de meeste accommodaties zijn huisdieren niet toegestaan. Indien dit wel het geval is staat dit duidelijk aangegeven in de accommodatie beschrijving en bij de faciliteiten. Indien huisdieren zijn toegestaan mag u maximaal 1 huisdier meenemen. Extra huisdieren dienen voor vertrek specifiek bij de eigenaar te worden aangevraagd en deze zijn pas akkoord wanneer deze door de eigenaar wordt geaccepteerd.

Naar boven

Hoe maak ik een boeking bij InterProvence?

Boeken kan via onze website, per telefoon of per email. Na ontvangst van uw aanvraag checkt InterProvence bij de eigenaar van het betreffende vakantiehuis of uw aanvraag definitief aan u bevestigd kan worden. Zodra uw boeking definitief bevestigd kan worden, ontvangt u van InterProvence per e-mail een boekingsbevestiging en een factuur voor de aan- en restantbetaling van het gehuurde vakantiehuis.

Naar boven

Kan ik een optie nemen op een accommodatie?

Na toestemming van de eigenaar kan InterProvence eventueel een optie van maximaal 5 werkdagen verlenen op een accommodatie.

Naar boven

Wanneer is een boeking definitief?

Zodra u een boeking heeft gedaan via internet, krijgt u van ons een email ter bevestiging. De geboekte huurperiode wordt op dat moment voor u geblokkeerd. Wij sturen uw boeking door naar de eigenaar, ter bevestiging van de beschikbaarheid. Na akkoord van de eigenaar, meestal binnen 2 werkdagen, ontvangt u van ons de daadwerkelijke boekingsbevestiging en facturen per email.

Naar boven

Welke betalingsmogelijkheden zijn er?

Betaling is mogelijk per bankoverschrijving. Na boeking ontvangt u per e-mail de boekingsbevestiging en een factuur voor de aan- en restantbetaling van uw gehuurde accommodatie. Hierop staan de bankgegevens van InterProvence vermeld en de data waarop uw betaling(en) bij ons binnen moet(en) zijn. Facturering vindt uitsluitend plaats in euro’s en is inclusief BTW.

Naar boven

Moet ik een aanbetaling doen?

Indien uw huurperiode verder ligt dan 8 weken na boekingsdatum dan dient u binnen 8 dagen na bevestiging door InterProvence een aanbetaling te doen van 30% van de huursom, de reserveringskosten en eventuele verzekeringen. De overige 70% van de huursom, incl. de (eventuele) aanvullende kosten, services en de waarborgsom, dienen uiterlijk 8 weken voor de huurperiode door u te worden voldaan.

Indien uw huurperiode binnen 8 weken na boekingsdatum ligt dan dient u de gehele huursom incl. de (eventuele) aanvullende kosten, reserveringskosten, services, waarborgsom en verzekeringen binnen 8 dagen te betalen. Zodra uw betaling door InterProvence is verwerkt krijgt u (via email) een bevestiging dat uw betaling door ons is ontvangen.

De exacte data voor betaling staan vermeld op de facturen voor de aan- en restantbetaling, welke u na bevestiging van uw boeking per email van ons ontvangt.

Naar boven

Is de beschikbaarheid op de website altijd actueel?

De beschikbaarheid op de website kan niet 100% worden gegarandeerd, InterProvence is namelijk afhankelijk van de eigenaren van de accommodaties voor het regelmatig doorgeven van de actuele beschikbaarheid. In de tussentijd kan de accommodatie eventueel geboekt zijn. We doen er alles aan om de meest actuele beschikbaarheid op de website te tonen.

Naar boven

Waarom moet ik een waarborgsom betalen?

Alle eigenaren van de accommodaties waarvoor InterProvence bemiddelt stellen als voorwaarde dat u als huurder een waarborgsom betaald. Deze dient voor de eigenaar als zekerheid voor eventuele tijdens de huurperiode door huurders veroorzaakte schade of bijkomende kosten (bijvoorbeeld (extra) schoonmaakkosten, kosten voor breuk, schade of beschadiging, verblijf in de accommodatie door meer dan toegestane aantal personen of ernstige geluidsoverlast). De hoogte van de waarborgsom staat bij elke accommodatie in de beschrijving op de website, en wordt eveneens op uw reserveringsbevestiging vermeld. InterProvence heeft geen enkele zeggenschap over (de hoogte van) deze waarborgsom.

Voor de meeste accommodaties incasseert InterProvence de waarborgsom namens de eigenaar met de factuur van de restantbetaling. Na de huurperiode zal deze waarborgsom na toestemming van de eigenaar binnen 14 dagen door InterProvence aan u worden terugbetaald.

Voor enkele accommodaties dient u bij aankomst de waarborgsom contant aan de contactpersoon ter plaatse of op het service kantoor te betalen, en wordt deze bij vertrek contant terugbetaald of na vertrek binnen 14 dagen op uw bankrekening retour gestort, in beide gevallen onder eventuele aftrek van mogelijk veroorzaakte schades en bijkomende kosten.

Naar boven

Welke informatie ontvang ik voor ik op vakantie ga?

U ontvangt ongeveer 4 weken voor vertrek per email de reisbescheiden met daarin o.a. het adres van het vakantiehuis, een routebeschrijving, de wijze van ontvangst en de gegevens van de contactpersoon ter plaatse.

Naar boven

Waar kan ik vluchten of autohuur boeken?

InterProvence bemiddelt niet in vluchten naar Zuid Frankrijk. Vluchten kunt u eenvoudig online boeken via Transavia (naar Nice vanaf Amsterdam, Rotterdam en Eindhoven) of via Ryanair (naar Marseille vanuit Eindhoven, Groningen, Maastricht, Düsseldorf Weeze en Brussel Charlerois.

Alle grote autoverhuur firma's hebben een balie op de luchthaven van Nice of Marseille. Wilt u al voor vertrek uw auto reserveren, dan is eAutohuur een goede optie.

Naar boven

Wat te doen in geval van een klacht?

Wanneer u een klacht heeft over de gehuurde accommodatie, dan is de contactpersoon ter plaatse uw eerste aanspreekpunt. U dient uw klacht altijd tijdens uw verblijf en binnen 24 uur na het ontstaan daarvan door te geven, zodat de contactpersoon ter plaatse in staat wordt gesteld uw klacht zo spoedig mogelijk op te lossen. Wanneer de klacht niet (of niet naar tevredenheid) wordt opgelost dan kunt u per email of telefonisch contact opnemen met InterProvence, zodat er door ons in overleg met de eigenaar en contactpersoon ter plaatse een eventueel oplossing kan worden gevonden.

Mocht het niet lukken de klacht ter plaatse op te lossen, dan kunt u deze uiterlijk binnen 2 weken na afloop van de huurperiode schriftelijk bij InterProvence indienen onder vermelding van alle relevante gegevens en vergezeld van bewijzen in de vorm van getuigenverklaringen en/of foto’s.

Heeft u een klacht over de service van InterProvence? Neemt u dan telefonisch of per email contact met ons op. In principe krijgt u van InterProvence binnen 14 dagen een inhoudelijke reactie op uw klacht. Als het niet mogelijk is u binnen 14 dagen een inhoudelijk reactie te sturen zal InterProvence een termijn aangeven waarbinnen u wel een inhoudelijke reactie kunt verwachten.

Naar boven

Wat zijn de annuleringsvoorwaarden?

Wanneer u de boeking wilt annuleren dan worden, naast de reserveringskosten en kosten voor de annuleringsverzekering (indien afgesloten), ook annuleringskosten in rekening gebracht. U dient altijd tijdens kantooruren te annuleren, wanneer na kantooruren wordt geannuleerd, wordt de annulering geacht te zijn gedaan op de eerstvolgende werkdag (maandag t/m vrijdag).

De annuleringskosten zijn:
• Bij annulering tot 8 weken vóór aanvang van de huurperiode: 30% van de huursom.
• Bij annulering vanaf 8 weken (inclusief) vóór aanvang van de huurperiode: de volledige huursom.
• Bij voortijdige beëindiging van het verblijf blijft de volledige huursom verschuldigd.

Naar boven

Kan ik mijn boeking wijzigen?

Wanneer u de boeking wilt wijzigen kan dit uitsluitend na schriftelijke toestemming van InterProvence. In geen geval is wijziging mogelijk vanaf en binnen de termijn van 4 weken voor aankomst. Voor elke wijziging in een definitief bevestigde boeking brengt InterProvence een bedrag van € 50,00 (incl. BTW) in rekening.

Naar boven

Kan ik een definitieve boeking kosteloos annuleren?

Een bevestigde boeking is definitief en kan niet kosteloos worden herroepen of geannuleerd. De Wet Koop op afstand, in het bijzonder de daarin gegeven bedenktermijn van 14 werkdagen, geldt niet voor reizen afgesloten via internet.

In deze wet wordt een uitzondering gemaakt voor de toeristische sector wegens het specifieke karakter van de geleverde diensten, in aansluiting op de Europese richtlijn betreffende de verkoop op afstand, die eveneens in een uitzondering voorziet voor diensten betreffende logies. Bij annulering zullen door InterProvence annuleringskosten in rekening worden gebracht.

Naar boven

Is het raadzaam om bij boeking een annuleringsverzekering af te sluiten?

Wij adviseren al onze huurders een annuleringsverzekering af te sluiten. Dit om te voorkomen dat u voor hoge kosten komt te staan, indien u onverhoopt uw reisdatum moet wijzigen of de boeking moet annuleren.

U kunt bij uw boeking direct een annuleringsverzekering afsluiten via InterProvence. Hiervoor werken wij samen met Europeesche Verzekeringen.

Bent u vergeten een annuleringsverzekering bij uw boeking af te sluiten? Dan kan dit alsnog tot uiterlijk 7 dagen na uw boeking aan ons worden doorgegeven.

Naar boven

Wat is een Schade Logies Verzekering?

Bij alle boekingen via InterProvence is een Schade Logies Verzekering automatisch inclusief. Eventueel veroorzaakte schade aan het inventaris is hiermee gedekt tot maximaal € 2.500,00 per huurovereenkomst.

Om in aanmerking te komen voor vergoeding via deze verzekering bent u verplicht om uiterlijk op de dag van uw vertrek InterProvence over een eventuele schade te informeren. Het nalaten van deze melding betekent automatisch dat een eventuele vergoeding vervalt, waardoor automatisch de waarborgsom kan/zal worden aangesproken.

Naar boven

© 2007 - 2018 InterProvence Vakantiehuizen | Algemene voorwaarden | Privacy | Disclaimer | Veelgestelde vragen | Partners | Contact |